Sannolikheter

Bingo är i grund och botten ett turspel. Det innebär att det är slumpen som avgör vilka nummer som ska dras och det är helt enkelt bara turen som kan styra ifall du vinner eller inte. Det gör att det är svårt att beräkna sannolikheten för bingovinster på samma sätt som man kan beräkna exempelvis sannolikheten för vinst i oddsspel och casinospel. Däremot är det faktiskt möjligt att kunna påverka sin vinstchans i bingo.

 

Många bingovarianter

Det finns flera olika bingovarianter att välja mellan. Det gör att man kan kolla upp vilka bingospel som ger de högsta vinsterna och de flesta vinstchanserna. På så sätt kan man maximera sina vinstmöjligheter. Variantbingo är en bingovariant som ger hela fem vinstchanser per bingobricka. Om man jämför detta med klassisk bingo som endast ger en vinstchans per bricka så har man alltså fler vinstmöjligheter med Variantbingo. Variantbingo spelas på en bingobricka med 75 nummer uppdelat på tre mindre brickor. När någon har vunnit med en rad så går man vidare och spelar på två rader, tre rader, fyra rader och till sist full bricka.

 

Vinstpott

Hos många bingosajter kan man se exakt hur stor bingovinsten är och även hur många som har köpt bingobrickor till den kommande spelomgången. Det innebär att man kan välja de bingospel där det är störst vinstchans eller störst möjlighet till de högsta vinsterna. Ofta beror den totala vinstpotten på hur många spelare som är med. Ju fler spelare, desto högre vinster brukar delas ut. Men å andra sidan så är också fler spelare med och delar på vinstchanserna.

 

Jackpottar

Jackpott är ett sätt att kunna öka sin bingovinst avsevärt. En jackpot utfaller när en spelare får bingo inom ett visst antal utropade nummer. Jackpottar kan ibland ligga på upp till en miljon svenska kronor. Den största jackpott som någonsin utdelats i onlinebingo ligger på 2,5 miljoner svenska kronor. Bingosajterna brukar tydligt skylta med sina jackpottar, så det kan löna sig att leta runt lite bland bingorummen på nätet för att hitta de som erbjuder de högsta jackpottarna.

 

Bingobonus

Att använda sig av bingo bonus är faktiskt också ett sätt att öka sina vinstchanser och därigenom ökar man sannolikheten för att få en bingovinst. En bingo bonus innebär att man får en viss summa pengar helt gratis som man får spela bingo för. Ju mer pengar man kan satsa vid köpet av bingobrickor, desto fler vinstchanser har man förstås, så det är något mycket bra. Glöm inte att hålla utkik efter bingosajtens olika kampanjer, specialbonusar och extratävlingar.

 

Satsa på billiga bingobrickor

Bingobrickor kan kosta allt från 10 öre till tio kronor. De spel som erbjuder de allra billigaste bingobrickorna har kanske inte alltid de högsta bingovinsterna och jackpottarna. Men det är ändå värt att kolla upp vilka bingosajter som erbjuder billiga bingobrickor. Ju fler bingobrickor man har möjlighet att köpa desto fler vinstchanser får man förstås också.

 

Spela chattspelen

Medans bingospelet pågår kan man välja automatisk ikryssning. Det innebär att de uppropade numren automatiskt kryssas i på dina bingobrickor och ifall du vinner kommer också vinsten automatiskt in på ditt spelkonto. Du kan välja att göra något helt annat än att sitta framför datorn medan spelet pågår. Men det kan faktiskt löna sig att stanna kvar vid datorn istället för att gå ut med hunden eller diska. Många gånger erbjuds nämligen chattspel och dessa kan vara vinstrika. Det kan exempelvis handla om Hänga gubbe eller frågesport. Enkla spel med många vinstchanser.