Fakta

Bingovinster är ett intressant ämne eftersom bingovinsterna hör till de allra största vinsterna som delas ut i onlinespel. Att bingospel är ett spel som till allra största delen beror på turen, eller slumpen, är också spännande. Det gör att alla spelar på lika villkor och alla kan spela bingo, man behöver inte lära sig några svåra spelregler eller kluriga strategier för att ha chans att vinna. Alla spelare har i stort sett samma chans att vinna, även om man till viss del kan öka sina vinstmöjligheter.

 

Den största bingovinsten

Förra året delades Skandinaviens största onlinebingo jackpot i historien ut. Det var Maria Bingo som betalade ut så mycket som 1 362 903 kronor till spelaren ”Westman1”. Ingen spelare har någonsin vunnit så mycket pengar på onlinebingo under en och samma jackpot. Ingen bingosajt har heller betalat ut en så pass stor jackpot tidigare. Men MariaBingo har en historia av att betala ut höga vinster. För ett par år sedan så betalade de även ut 1.2 miljoner kronor till en spelare i Örebro. Maria Bingo har därför nu betalat ut de två enskilt största onlinebingovinsterna i Skandinavien.

 

I Storbritannien har det genom årens lopp delats ut några riktigt höga bingovinster. År 2008 fick exempelvis systrarna Christine och Lorraine Williams dela på en av världens genom tiderna största bingovinster. De fick en jackpott och det innebar att de fick dela på över 1.1 miljoner brittiska pund, vilket i svenska pengar uppgår till närmare 13 miljoner kronor.

 

Skatt på bingovinster

När det gäller beskattning av bingovinster så gäller respektive lands egen lagstiftning angående skatt på spelvinster. Det beror alltså på i vilket land som bingosajten är registrerad. Här i Sverige är det Lotterilagen som innehåller de regler som gäller bingo. Beskattningen av bingospel är i Sverige avskaffad sedan 1995 och det innebär att man inte behöver betala skatt på de bingovinster man vunnit i Sverige. Detsamma gäller för sajter som är registrerade i ett annat EU-land. Alla bingovinster är nämligen skattefria inom EU. För att veta vilket land som bingosajten är registrerad i så kan man oftast kolla på bingosidans startsida. De som erbjuder skattefria vinster brukar tydligt informera om detta.

 

Skillnad mellan vinsterna i onlinebingo och bingo i bingohallar

När det gäller beskattning så är det ingen skillnad på om man spelar bingo på en svensk bingosajt eller på en svensk bingohall. Alla vinster är ändå skattefria. Båda alternativen erbjuder vanligen också både kontantvinster och varuvinster. Den stora skillnaden mellan vinsterna i de olika bingoalternativen är snarare vinsternas storlek. På bingosajter har man chans till avsevärt högre bingovinster än om man spelar bingo i bingohall. På bingosajterna är priserna på bingobrickorna vanligen mycket lägre och man har större vinstchanser. Dessutom har man chans till bingobonus och jackpot. Vill man ha chans att vinna ofta och mycket så bör man alltså söka sig till en bingosajt online.